Followers

15 November, 2010

kontroversi



Sebelum aku masuk meeting tadi, henponku terima panggilan dari kem ***** bentong...sistem diorang problem sejak pagi tadi..aku tengok jam dah pukul 3 petang..KL hujan lebat..mesti jem teruk..nak taknak aku mesti pergi jugak memandangkan sistem berkenaan amat penting bagi diorang (dan negara)...

sebelum pergi ke sana, aku call ke HQbertanyakan hal tersebut..menurut mereka first level dah dibuat..maka aku rasa kemungkinan konfigurasi router yang lari..maka terpaksa la pergi jugak ke sana...

perjalanan di Jalan Kucing menghala ke batu caves amat pelahan kerana hujan dan ada berlaku xcident di belah jalan berlawanan...dalam masa 1jam setengah perjalanan....dah sampai ke kem berkenaan..

maka aku keluarkanlah laptop, console cable nak disambungkan kepada router..aku tengok router tak menyala powernya...aku bertanya kat kapten kat situ, ada power trip ke tadi..dia cakap takde...aku raba soket dibelakang router...sekali tekan..router pon running....

cisss...sebab mende camnih jekk...diorang ni buat keje ke tak?? nak maki takleh..maki dalam hati jek lahhh...setelah semua OK..sistem berfungsi normal..aku pun balik laa..sampai kl pukul 6.45pm

*****************************************************************

kata jinkamen:  
pikir negatif, ciss takkan mende camtuh pun tak nampak..buta ke?
pikir postifi, ada gak keje aku nak dibuat..hehehe

2 comments:

Jejaka Desa said...

Gone ke pulok weh.Ande la yang terlepas pandang ter.

jinkamen said...

gone ke gayanye weh..kita kuli ikut jek le

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...