Followers

16 November, 2010

mata deria keindahan

Mata yang terlalu letih akibat tidur lambat atau terlalu lama memandang skrin laptop/pc. Mata juga tidak boleh terlalu terdedah terhadap cahaya yang terlampau terang. Akibatnya mata akan kelihatan tidak bermaya atau kelihatan mengelembir (eye bag). Mata juga perlukan rehat yang cukup. Nak pakai lama beb.




Tips penjagaan mata yang selalu di sebut2 adalah dgn cara melekapkan uncang teh pada kelopak mata. Leceh sikitlah sebab uncang teh tu nak kena rendam dulu. Pastu nak kena sejukkan dulu. Bayangkan kalau tgh panas terus lekapkan pada kelopak mata... bukan saje eye bag bertambah besar, silap2 mata tak boleh bukak lepas tu.

Cara lebih mudah untuk menjaga mata... beli saja eye roll on ni. Yang murah dan boleh pakai lama. Sebaik memakainya mata akan berasa sejuk dan segar. Kemudian akan rasa sedikit kehangatan suam2 kuku. Dan mata kembali bersinar.Kena rajinlah..
*
Kata jinkamen:~ Kalau rajin beli tapi malas pakai, apa barang?

1 comment:

super ring said...

kata2 dari jinkamen tu sungguh pedas. tapi betullah mata memang deria keindahan. tak der mata satu mender pun tak leh tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...