Followers

23 December, 2010

Pasar Malam

Petang tadi 
singgah pasar malam kat Paya Jaras
dulu masa kat jengka takde pasar malam
yang ada pekan sari (sehari-hari)
takde beza antara dua pasar tu
cuma perbezaannya satu disiang hari (pagi ke tengahari)
dan satu di malam hari (petang ke malam)
sesak di pasar malam
kebiasaanya 
pasar malam Paya Jaras ni memang selalu ramai pengunjungnye
peniaga/penjaja pon ramai


Kedai pakaian
bagi yang mahu cari pakaian untuk kegunaan harian 
atau tshirt pelbagai gaya dan rupa
di sini la tempat mencarinya

ikrar
design dan stail pakaian kat sini 
sememangnya takde dijual kat butik butik dan KLCC


Bakso Sedap RM3
bagi pengunjung yang nak menjamu selera kat sini pun
takde masalah
murah dan berbaloi

cucuk cucuk satey
nak tapau untuk bawak balik rumah pon
pelbagai pilihan makanan ada

piza malaysia
ada pilihan local atau tempatan
pebezaan harga yang ketara
rasa yang sama 
mainan
 AWAS...jangan bawa anak anda melalui sini
sekiranya tak mahu membeli mainan

kuew teaw & mee goreng RM2.50
untuk melihat orang lelaki memasak pun leh datang sini
memang sedap kuew teaw dan mee goreng brother ni

nasik dagang kari ikan hayee
this my peberet
makang nasik dagang dengang ikang tongko 
penyedap
bahan mentah untuk ulaman 
dan penyedap makanan pun terdapat disini


ayam bandar
dan semestinya untuk yang memasak ke rumah
di sini lah hentian terbaik mereka
.
..
tapi aku tak puas hati
sebab sekarang ni 
banyak betul warga asing yang berniaga kat sini
bukan orang tempatan
terutama perniagaan pakaian dan mainan



10 comments:

Jejaka Desa said...

Koi kenan nengok pizza ter je.

jinkamen said...

JD
hahaha..sedat gak pizza dia JD wehh..nanti aok mari sini koi belanje aok makan :)

LORD ZARA 札拉 said...

dah lama tak pergi pasar malam ni~

jinkamen said...

LORD ZARA (tulisan cine)
pasar malam Paya Jaras 3 kali sehari, selasa khamis dan sabtu...pasar tani pulak hari ahad..best sesekali ronda pasar malam, jumpe pelbagai ragam dan gelagat manusia

♥ manje ♥ said...

salam ziarah

kita suka pergi pasar pagi dan pasar malam.. mcm2 ada... (^_^) ~

cikceriacorner said...

salam en jinkamen..
saya pun suka pegi pasar malam...macam2 ada..cik manje pon sukakan g pasar malam..heheh

fyna said...

wow....meriah...slalu lalu je kt pasar nih...hehe..

jinkamen said...

manje
wsalam ziarah gak...pasar pagi tu pasar tani la yek :)

cikceriacorner
wsalam..pasar malam skrang ada..kat KL, uptown pon ada...sampai kul 3 pagi :)

fyna
jejalan sambil cuci mata gak nih hehehe

ozzy said...

salam...

Lama x pergi pekan sari paya jaras ni..biasa kalau balik pergi pasar malam kat bandar pusat tu je

jom baca " PASARAYA HALAL "

jinkamen said...

ozzy
koi kale balik jengka, kene ari sabtu memang selalu gak pergi pasar malam kat bandar pusat te..kale pagi gi pasar lambok :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...