Followers

05 January, 2011

Kerja Luar : Alor Star

Bertolak pukul 3 petang dan sampai ke Alor star pukul 7.30malam setelah hanya berhenti di RnR Gunung Semanggol untuk sembahyang dan minum segelas teh tarik.

Peristiwa aku menegur pekerja kedai RnR di situ samada teh yang dibuat menggunakan teh tiruan ataupun tidak menyebabkan pekerja dan tauke tersebut menarik muka masam..tapi melihatkan mukaku yang bengis diorang tak jadi nak buat apa-apa...ha ha ha (gelak macam dlm cerita Man laksa babak lakonan teater)


sampai di Alor Star terus check in hotel yang paling murah
selepas mandi dan kemas barang
terus keluar untuk ronda dan jalan jalan cari makan
di alor star

berpusing pusing di kota alor star
pusing pusing roundbout yang banyak terdapat di sini
memang banyak terdapat kedai makan
bermacam kedai makan sehingga nak memilih pon payah

setelah membedal nasi goreng ayam sepinggan
aku order pulak satey 10cucuk
untuk mengetest satey A.S

sedap gak satey dia
harga cuma 45sen secucuk
tapi cuma ada satey ayam sahaja

setelah siap makan
tiba masa ronda ronda sebelum balik ke hotel
di perkarangan stadium alor star
terdapat pulak pasar malam @ uptown AS
saje berhenti dan windowshopping
setelah penat berjalan
terus balik hotel
.
..
.
update myBlog
('',)


jom sertai 1st GA JINKAMEN

6 comments:

aqmar said...

klo ada masa...try r mkn ikan bakar area nak pi kola kedah..
byk gak kedai mkn yg sedap2 kat situ..
^_^

jinkamen said...

aqmar
ikan bakar? bestt..nanti saya cuba...hari rabu ada pasar rabu kan?

thanx aqmar :)

kakcik said...

Di Seri Malaysia, ya? Biliknya - oklah... untuk mandi, solat dan tidur. Yang best ada free WiFi... :)

Cubalah makanan lauk pauk kampung di Restoran Sri Pumpong atau Dee Pumpong - macam2 adaaaa... :)

Jinkamen said...

kakcik
betul kakcik, yang penting skrang ni mesti ada Wi fi dan ada Astro heheheh

aqmar said...

pasar rabu???
pekan rabu qma taw la.. hihii
pekan rabu tu tiap2 hari ja buka..^_^

Jinkamen said...

aqmar..
pekan rabu yekk..hahaha, bukan ke hari rabu jek ada? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...