Followers

06 January, 2011

kerja Luar : AS, Black Wood Hill

Pagi tadi selepas siap segalanya
maka bergeraklah ke destinasi yang nak dituju
berhenti makan sarapan di warung tepi jalan
kerana saja nak merasa makanan pagi orang-orang kedah ni
hehehe

amat banyak kedai-kedai makan di sepanjang perjalanan tu
terbehenti kat kedai ni kedai nasi kandaQ


beginilah rupa nasi KandaQQ aku
hehehe


selesai apa yang patut
member ajak pulak merayau di Bukit Kayu Hitam

ni kali ke 18 aku ke sini
tapi Bazar yang baru buat ni baru 2 kali la
lebih teratur dan tersusun dari yang dulu
kedai pun dia buat ala ala padang besar
tapi BesaQ lagi Padang BesaQ la


ada gak jual periuk periuk
cap crocodile

baju adidas saiz XXXXXL
memang untuk aku :)
tempat lain takdok
area sini banyak la



jeans Libas pon banyak

bayarang parking sekali masuk RM1
bayar kat tepi kompleks nohh
bukan kat kaunter nak keluar gate

abis round bazar
masuk lak
kompleks nih
semata mata nak cari tandas jekk
coklat pon banyak
tapi tak banyak beza harga kat luar

dah abis shopping kat Bukit kayu Hitam
terus lak bergerak ke Penang pulak
berhenti kat RnR Gurun
solat ngan minum petang

saja nak mengetest jalan kampung
masuk ikut Gurun-Sik-K.ketil-Sg Petani
selama 2 jam lebih..fuhh
laluan daerah Sik
dari sg petani ke butterworth
sepanjang tali air kelihatan orang memancing ikan
siap ada yang bawak keluarga lagi
sungguh meriah

sampai jek hotel
mandi dan segalanya
masa untuk mencari kedai makan
ternampak kedai makan ni berbaris orang menunggu
mesti sedap
terus order dah ini lah hasilnya...
2 kali dalam satu hari makan kandaQ
maka jangan terkejut kalau aku bercakap atau bercerita
tangan dan kepala akan bergerak sekali
hehehe
.
..
...
habis

jom sertai 1st GA JINKAMEN



14 comments:

@cu SaYaNg said...

perghhhh!!! tak leh tahan tgk nasi kandaq tu..hehehehe
dah lama dah tak jejak bukit kayu hitam...dah berubah rupa nye ek...

kakcik said...

Kakcik pergi BKH tu, balik saja - tiada yang menarik, mungkin sebab pergi waktu petang, banyak kedai tutup.

Sudahnya, ke Padang Besar juga. :)

akuanakpahang said...

Salam, pergh!! mmg best jejalan sambil ronda2 dan makan2 kita suka juga tu :) New Entry "Suram sikit hari ini..."

jinkamen said...

@acu sayang
Tu la..nampak macam diperkemaskinikan tempat jualan dan parking dia, takde dah gerai pakai khemah dan kayu kayan

Kak cik
BKH rasanye memang kurang pergi. Barang2 kat situ pon payah nak dapat murah..berbeza dgn pdg besar..meriah

Aap
Sekali sekala best jugak hehehe

relevan said...

Tak boleh tahan betul bila nampak tea tarik tu..

JINKAmen said...

en relevan
hahaha...tea tarik panjang punyeeee :)

siti murni said...

wah...nostalgia nya...lama tak lalu jambatan merdeka tu...hmm..tempat bermain zaman dahulu kala ni..hehe...:) dah mai penang awat tk lajak pi juru..bleh belanja nasi kandaq pelita pulak...hihi

NM02 said...

salam kenal dari saya. saya dtg dari info mengenai ice room. jom tukar link, cerita dan pendapat. sudi2 le follow saya plak eh... *_*

bila dah jadi geng alam maya, teringin nak wat pertemuan blogger di ice room...

azman JINKAMEN said...

Siti Yang Murni
bukan setakat nak belanja nasi kandaQ, nak belanja ikan bawal goreng bawah pokok kelapa sawit kat Juru pon bolehhh :)

NM02
insyALLAH...moh la kita saling menziarahi yek...selamat berkenalan
thanx support me*

cik tom said...

nasi kandaq tue nmpk best!

Miss Yaty said...

banyaknye brg2 ada jual kat bazar tu ye..yaty suka shopping..

jinkamen said...

cik tom
yang saya makan kat butterworth Penang (depan wisma Telekom) tu paling sedap..memag diakui oleh orang kat situ :)

Miss Yaty
hahaha...rasanya kalau banyak duit tuh,mahu satu hari suntu nak bershopping. banyak barang yang terasa nak beli tuh tapi "tepuk poket tanya isi"nye :)

tiefazatie said...

wah...bestnye makan nasi kandar tue!
ifa lama dah xmkn nie..
best x??hihi

JinKamen said...

tiefazatie
besttt...hehehe..memang betul la orang kata nasi kandar yang best sekali kat Penang...jom makan jom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...