Followers

07 January, 2011

Kerja Luar: Penang

setelah habis kerja di Butterworth
aku pon bertolak ke Pulau Pinang pula

model
 sepanjang perjalanan itu
kelihatan bangunan-bangunan zaman penjajah yang usang di kiri dan kanan jalan
semuanya sudah rosak dah tiada berpenghuni
bangunan kedai lama
begitu juga dengan keluasan jalanraya
terdapat bangunan yang begitu hampir dengan jalan
menyebabkan kenderaan yang berselisih
semacam bergesel aja dengan bangunan tersebut
rapat ditepi jalan

tiada bahu jalan
 Di tepi simpang empat nih
terdapat sebuah rumah yang mana 10 tahun lepas
keadaannya masih sama dengan hari ini
tersergam'indah' di situ
bangunan lama
 Memilih untuk menggunakan jambatan untuk ke pulau
adalah sedikit menguntungkan kerana 
tambang yang dikenakan bagi kenderaan menaiki feri 
adalah lebih RM1.50 dari menggunakan jambatan
Penang bridge Toll 
 keadaan sesak semasa melalui tol 
tetapi lenggang diatas jambatan sehingga ke hujung
tengah JPp
 terus ke destinasi
untuk memulakan tugasan

Lif keluasan paling kecil untuk 2 orang sahaja
 setelah tugasan selesai
pergi mencari jeruk buatan orang Melayu 
di Jeluntong
Jeruk Pak Ali
tiba masa untuk mencari sesuap makanan 
dan terliur pulok nak makan Pasembok
Daud Mee
tetapi order yang ini
Bestnyeee sampai terasa-rasa sampai sekarang
('__')

Mee Udang RM6
setelah selesai
tiba masa pulang ke KL
.
..
.
habissss

7 comments:

Jejaka Desa said...

Sempit belake yek...

Mohd Ridhuan said...

banyak ag ek...
bgnan lame2...

jinkamen said...

JD
tu DCA airport Penang,macam kat airport kuantan gak...kale koi naik sorang jek boleh..hehehe

mohd Ridhuan
kat Penang banyak jugak macam kat KL tapi kalau pergi ke Perak,lagi banyak rasanya sebab dulu british duk buat petadbiran kat sana dulu...:). thanx datang sini

Mohd Ridhuan said...

Perak xpernah pergi la bro jinkamen...
penang pernah pergi la...
tapi time tu baru darjah 1...
hehhehhe

azman JINKAMEN said...

MR
darjah 1..lama tuh.skrang Penang dah banyak berubah dah..jambatan pP pon dulu 2 line skrang dah jadi 3 line

Nur Ezzat said...

bestnye pergi penang!
nak pergi jugak..

selera betul tgok mee udang tuh...
sedap tak?

jinkamen said...

Nur Ezzat
jom penang hahaha
mee udang kat Pulau ni sedap gak..tapi orang kata yang paling sodap kat Sungai seberang prai nuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...