Followers

03 January, 2011

My Gajet

 Esok nak kerje luar lagi
malam ni kene kemas beg
selalunya ada 2 beg yang selalu aku bawa pergi oustation
satu adalah beg pakaian


beg pakaian
Beg pakaian ni dah berusia 3 tahun denganku
beg ni khas untuk diisi pakaian
(baju, seluar,kain pelikat,seluar pendek,dll),
sandal/selipar, toileteries dan basic First Aid Kit

First Aid kit
First aid kit ni baru lagi beli
mengandungi panadol, koyok, kapas, handy-plast,
yoko yoko, io-din, minyak gamat, minyak cap kapak dan lain-lain
kot-kot demam ke luka kecik ke

toiletries
 Toiletries pulak ada ubat gigi, berus gigi, syampu, sabun, mandian,


pencukur, kit menjahit, pemotong kuku, pengorek telinga dan lain lain lagi
&

beg

Beg kedua adalah beg untuk
dokumen kerja
dan
pengisian gajet gajet aku untuk mengisi fail-fail kerja 
alattulis macam pen,pembaris, cop dan lain lain lagi 


mini lap
laptop mesti ada untuk buat kerja dan blogging :)

kamera kenek
untuk klik klik apa saje
tapi jarang guna, selalu guna handphone kamera jek
kerana sayang dan takut tercicir
hehehe

lampu kenek
lampu suluh ni yang ke-18 beli berharga RM45
yang lain semua dah rosak
aku memang suke beli lampu LED
tapi selalu rosak sebab beli murah kot


multiTools
Ini untuk kerja dan keselamatan
berguna sekiranya ada nat-nat atau skru longgar
dan juga berguna nak kupas apa apa
atau nak bukak penutup botol air

Baju Hujan
 bersedia pada waktu hujan
tetiba hujan ditengah jalan yang takde tempat berlindung

tapi tak pernah guna lagi 



smartTAG
selain itu
yang perlu dibawa
 untuk perjalanan lancar, tanpe berhenti

Global Position Stylites 
kot-kot tak tahu lokasi kat mana
memang guna dia la
selain peta 
hand phone, GPS, internet connection
 dan semestinya jangan dilupa
handphone yang merangkap GPS (garmin) dan 
sebagai modem untuk broadband aku
dan
jam&kompas&themometer
 jam sebagai penunjuk waktu dan sebagainya
...
.
.
habisss

6 comments:

cikceriacorner said...

selamat beroutstation..
completenye brg..heheh

jinkamen said...

cikceriacorner
terima kasih. macam itulah selalunya kalau nak kerje luar. dulu-dulu kalau o/station selalu sangat tak cukup barang mula gelabah, Pernah kereta breakdown tengah ladang di waktu malam kat perak..sib baik ada gajet2 tsbt.

azieazah said...

Tengok 2 beg jer, tapi sumbat segala toknenek punya barang. Tengok pun takut, leh muat ker tuh. :)

Amboiii kerja apa ler ni, sampai kena outstation bawak segala macam perisa rempah ratus nihhh..

Lain kali bawak roti, tin sardin dan kicap sekali. hehehehe

azieazah said...

Rasanya yang tak tersenarai adalah RM.... Duit kena bawak banyak banggggg....

jinkamen said...

kak aziezah
-hahahaha (tiru gelak kak aziezah)hehehe..selalunya untuk seminggu punya bekalan memang cukup

-keje saya ala ala macam jamesBond
-roti, sardin, kicap,dapur selalunye kalau operasi dalam hutan ada gak bawak..dalam bandar tiada masalah nak dapat bekalan
-RM,cermin mata dalm beg lain pulok

thanx support me :)

Izzatul Iman said...

banyaknye gadget...

tapi memang kena bawa pun...penting kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...