Followers

12 April, 2011

Dadah: Ameng dipenjara 8 tahun, 10 sebatan

Dadah: Ameng dipenjara 8 tahun, 10 sebatan

12/04/2011 3:27pm

MELAKA – Penyanyi kumpulan Spring, Wan Aminuddin Wan Ismail atau lebih dikenali sebagai Ameng, dihukum penjara lapan tahun dan dikenakan 10 sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana kesalahan dadah.
Hakim Abu Bakar Katar menjatuhkan hukuman itu selepas Ameng, 42, mengaku bersalah terhadap kesemua tiga pertuduhan yang dikenakan terhadapnya.
Ameng, didakwa bersama-sama isterinya Sabariah Zakaria, 41, bagi pertuduhan pindaan pertama dan kedua.
Sabariah yang mengaku tidak bersalah kemudiannya dibebaskan selepas pihak pendakwaan menarik balik kedua-dua pertuduhan terhadapnya.
Bagi pertuduhan pindaan pertama, Ameng dihukum penjara lapan tahun dan 10 sebatan selepas mengaku bersalah memiliki kanabis seberat 105.90 gram dalam sebuah bilik hotel di Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, Bandar Hilir di sini pada 5.20 petang 1 Februari lepas.
Bagi pertuduhan pindaan kedua, Ameng dihukum penjara dua tahun setelah mengaku bersalah pada waktu, tempat dan tarikh yang sama, memiliki dadah methamphetamin seberat 0.22 gram.
Bagi satu lagi pertuduhan, Ameng dihukum penjara satu tahun dengan dua tahun pengawasan polis selepas dia mengaku bersalah melakukan pemberian diri sendiri dadah jenis methamphetamin, di pejabat siasatan jenayah narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Melaka Tengah di sini, pada 6 petang 1 Februari lepas. – Bernama

sumber : Kosmo online

5 comments:

kakcik said...

Semoga dia akan bertaubat nasuha.

Miecyber said...

Semuga Ameng insaf....

Peribahasa Jepun ( Part 2 )

jinkamen said...

kakcik & Miecyber

ameng spring, salim Iklim, jamal abdillah, mael XPDC (sebilangan nama) adalah antara artis popular (melayu) yang diminati ramai tetapi jatuh kecundang disebabkan najis dadah...moga jadi teladan pada semua

@cu SaYaNg said...

semoga dengan hukuman tu dapat membuat kan dia insaf utk selama nye

Jejaka Desa said...

Ayya..Ameng aaa.Wa ingat lu sulah tobat ma.Sikali masuk itu lokap.Haiyya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...