Followers

01 May, 2014

Movie : spider-man 2 Rise Of Electro

Spt dijanjikan dengan Adam hehehe

maka hari ini sempena Cuti, maka berangkatlah kitaorang bertiga ke 
MBO, U8
untuk menyaksikan superhero kebanggann Adam dan ayahnya
cerita yg menarik, banyak aksi, banyak drama, dan banyak jugak babak cium² (yang ni adam kene tutup mata)


dalam panggung wayang tadi penuh
ramai jugak yang datang
semuanye berfamili
so dalam panggung rasanya 
3/5 tu adalah kanak-kanak laa
hehehe

ok 
story sket ceritanye


Peter Parker aka Spider-Man (lakonan Andrew Garfield) amat popular kononnya di NY, kiranya pihak polis tanpa Spiderman akan banyaklah jenayah di kotaraya tersebut... Pada satu ketika Seseorang yang bernama Electro (lakonan aktor hebat Jamie Foxx) adalah seorang (yang pyscho kot)yang amat minat & terhutang budi pada Spiderman sebab pernah menolongnya semasa melintas jalan, entah macam mana dari seorang yang tak dikenali Electro menjadi musuh yang lebih kuat dari Spider-Man. kali ni jugak Peter parkerdapat mengetahui sebuah fakta mengejutkan tentang ayahnya (Peter Parker diceritakan ayahnya melarikan diri & meninggalkannya sejak kecil). secara tak sengaja (biasa la cerita Hollywood kann) dia menyiasat siasat maka bertemulah sebuah ruangan rahsia di bawah Komuter KTM hehe dengan berbagai penemuan dan dapat melihat video ayahnya yang mengaku menyembunyikan penemuannya untuk melindungi dunia. Selain itu Harry Osborn (lakonan Dane DeHaan), teman lama Peter juga telah kembali dan mengambil alih sykt 'Oscorp' setelah bapaknye meninggal. Makwenye MJ kann.. eh bukan, yang ni Gwen Stacy (lakonaan Emma Stone) err apa terjadi?
..tengok sendiri k..hihihi 

Bintang : 8.5/10

4 comments:

zik said...

Best tak bro cerita dia?!

sukaxplo said...

Zik

best jugak..tapi tadi ramai sangat bebudak yg bising. so tak dapat fokus.. nanti nak tengok sekali lagik

Myra Jay said...

Tak best sebab takdak dah nama awek Spiderman MJ tu kan..heheee :)

Tak sabar gak nak layan :D

sukaxplo said...

Myra Jay

MJ tu bukan ker Myra Jay hakhakhak...

MJ ni sebenarnya makwe sebenar PP. Kene tengok yg ni baru MJ faham hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...