Followers

18 June, 2014

Cerita lama

Dulu kala masa tahun 80an nak tengok sesebuah movie melayu punya la susah, kene pulak yang baru keluar panggung wayang. 5 tahun kemudian baru dapat tengok kat TV.itu pon waktu 'time' hari raya puasa, raya cina takpon sambutan tahun baru atau merdeka.
TV hitam putih dijanakan oleh Bateri lori...(gambar gugel)

Almaklumlah nak tengok wayang, jauh dari bandar pastu harga tiket pulak mahal..RM3.50 waktu rasanya..mahal oo...hehehe
contoh tiket wayang dulu2 (gugel)

Berbanding sekarang, cerita yg baru jek krluar wayang dah boleh tengok sekejap jek kt asrtro first la...boleh donlod dari web la...dan bukak jek youtube boleh tengok cerita cerita yang terlepas pada waktu dulo dulo.

Aku pulak,  nak sangat  tengok movie2 yg lama..salah satu cerita yang pernah tak dapat tengok kat TV ialah cerita kat bawah nih. Layan sangat..
ngeee....


yang lahir atas 90an taktau kewujudan cerita ini..hehehe

8 comments:

Jari Manis said...

cerita po pohcik...tak leh diplay pulak kat tempat JM ni

sukaxplo said...

JM memang pohcik 'set'kan JM takleh tengok sebab bawoh umur...ahaks :) Cerita Mira Edora..lakonan Julia Rais <--masa tu dia la paling cun hehehe

Cikgu Norazimah said...

wah ! tv lama..dulu dekat umah nenek ada tv ni, tapi sekarang dh rosak ;)

sukaxplo said...

CN
sempat jugak pakai tv ni dulu. pastu rosak abah letak belakang rumah..last jadi reban ayam..hujan panas terus jadi rosak.

kalau skrang ada, boleh aje letak tv lain dalam tuh ..antik tuh :)

kakyon said...

nostalgia tv tu. akak punya cap singer..

eelobor said...

oh...klasiknya tv tuh. masih igt lagi masa kecik dulu....ada gak kat rumah tv tuh

sukaxplo said...

Kakyon
betul tuh...kita yang pernah alami masa zaman kita dulu mesti teringat² kan...:)

sukaxplo said...

eelobor
mmg klasik. nak cari juga buat hiasan/kenangan tapi rumahku kecik takde ruang nak letak barangan antik nih...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...