Followers

10 June, 2014

Movie : How to train your Dragon 2

Hari ni ajak Adam layan movie HTTYD2 dekat wangsa walk...cerita yang menarik untuk bebudak²..penuh warna warni & keindahan alam sekitar. kalau tengok cerita Rio baru ni, macam tu jugak la dalam movie nih..


Sinopsinya
Lanjutan dari filem How To Train Your Dragon yg pertama kini kembali ke episode ke 2 pula. Sesudah lima tahun sejak Hiccup dan Naganya Toothless berhasil bersatu dengan Viking di pulau Berk. Sementara Astrid, Snotlout dan pecahan dari geng penentang naga tetap mengadakan perlawanan. Sifat kebudak²an Hiccup sudah hilang dah dan sudah menjadi dewasa, lasak & tapi tak sanggup lagi memikul tugasan sebagai pemimpin sepertimana hasrat bapanya itu.Manakala Astrid pula telah menjadi wanita yang sangat cantik, jelita & tangkas.
Semasa Hiccup dan Toothless melakukan rondaan & pemetaan pulau, mereka tidak tersengaja memasuki wilayah yang tak di gambarkan dalam peta (orang kedah panggil maps)  dan disana mereka menemui penempatan rahsia iaitu rumah untuk ratusan naga liar dan Dragon Ride. 

akhirnya mereka tertangkap kemudian mereka di selamatkan oleh seorang wanita yang rupanya adalah 
ibunya Hiccup...jeng jeng jengg..ayah Hicup mati? Siapa yang bunuh ayahnya?jeng jeng jengg..Toothless yg bunuh?jeng jeng jeng...ada pula Raja Dragon? jeng jeng jeng....

lapor selepas melayan movie hihiho
Bintang: 8.5/10

4 comments:

Jari Manis said...

manyak sgt jeng..jeng..jeng..nyer..saspend je..ni mesti perlu tgk sendiri jika mahu tahu kesudahan nya ek..Adam!..jom teman auntie JM gi tgk wayang :-)

sukaxplo said...

JM
hehehe..takpe, tunggu 2 minggu lagi dah boleh donlod dah (~~). Nak ajak Adam kene beli popCorn besar..hihihi

Cikgu Norazimah said...

kena tengok online cerita ni ;)

sukaxplo said...

CN
memang best cerita ni....saya pon mk cari gak hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...