Followers

02 July, 2014

Baru Puasa

Hari ke 3, sudah ada 3 jemputan berbuka puasa di luar. Ermmm... nak pergi ke tak? Sebab dari 3 tu, hanya 1 yg boleh bawa famili...macam tahun lepas tak pergi sbb kesian wife n adam bukak puasa kat rumah berdua..lagi pon kalau bukak kat luar ni bukannya boleh makan banyak pon.huhuhu
Updated: tambahan 1 lagi jemputan pada 12hb (boleh bawa famili)

8 comments:

Myra Jay said...

Kalau jemputan tu dari orang tertentu yang memerlukan kita hadir, apa salahnya hadirkan diri kan..

Apapun terpulang ;D

sukaxplo said...

MJ
yup..kalau dah jemput kenelah datang ye tak? nanti membazir pulak..huhuhu..keputusan last Jumaat nih..nanti fikir2 dulu..:)

selamat berpuasa MJ!

Eye_nee said...

geng pergi lah yg boleh bawa isteri anak tu..sian adam ngan wife mkn kat umah berdua jer...

Jari Manis said...

1 hari je boleh bawak family?..okey yang lagi 2 hari tu pohcik bawak je JM..JM okey je ahahah...matilah..berat nanang kan...dari bawak nko baik tak yah peg iehehe..

Tak per pohcik..kalau rasa pegi bukak puasa tanpa family rasa x best baik tah yah pegi..mkn je kat umah ngan family wlapun makanan bukak puasa nya tak banya..nanti leh solat jemaah sama2 :-)

apa2 pun keputusan di tangan pohcik..JM sokong je :-)

sukaxplo said...

Eye_nee
insya ALLAH yg bawak famili tu pergi..yg 2 lagi tu rasanya 70% tak pergi kot...huhuhu..kalau pergi pon maybe akan digantikan dengan bawak wife & anak bukak kt resotoran lain hari akan datang..

sukaxplo said...

JM
ok juga idea tuh..muahahaha

rasanya nak masuk ke 4series ni, makan pon dah tak banyak.lagi pon makan buffet ni tak suka time pose ni sebab mesti ada kes rebut2 macam tak cukup..pohcik tak syukeee taww

kakyon said...

memenuhi undangan tu wajib. boleh gantikan berbuka di luar dgn family.sesekali bagilah wife rehat jadi mem..tentu wife bangga dan banyak berdoa untuk kemurahan rezeki suaminya..

sukaxplo said...

Kakyon
insyaALLAH saya ikuti apa yg kakyon sarankan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...