Followers

14 July, 2014

FIFA WorldCup 2014: Dah habis daaa...


Nak tullis juga
walaupun bukan tengok sangat pon
tapi tau jugak la resultnya setiap hari 
sebab Google update sokmo dalam henpon..heheh
sepertimana yg semua DAH tau
juaranya dimiliki oleh 
German
1-0
hasil jaringan cantik  Mario Gotze
berikut  
Anugerah FIFA 2014
Golden Gloves 2014 : Manuel Nuer (German)
Golden Ball 2014 : Lionel Messi (Argentina)
Penjaring Terbanyak 2014 : James Rodriguez (Colombia)
Fair Play 2014 : Colombia

Juara (1): German
Naib Juara (2) : Argentina
Tempat ke tiga (3) : Belanda
Tempat ke empat (4) : Brazil

secara tak langsung juga
dalam seminggu ni
menglemerkan kampung Parit German Pontian Johor nih
sebab menjadi 'viral' dalam media sosial

ok,demam piala Dunia 4 tahun lagi 
di Russia pula
2018

4 comments:

Anonymous said...

rocky de Vibratore Corpora Carvenosa says: patot ade anugerah "Golden Balls" sape ek layak dapat (samada England atau Sepanyol) dan "Rotten Balls" (untuk Brazil) kihkihkihkih

sukaxplo said...

Ani
Dah habis ni, tunggu la keluar macam2 cerita pasal apa Brazil main teruk dlm FIFA WC2014

Jari Manis said...

Jm ni x minat sgt bola so mmg x tgk langsung la bola thn ni tahu2 je German dh menang tp dgr jugak brazil mslu sgt kena belasan teruk!!!

Yg pasti pohcik suka tgk bola atau suka main bola ke dua2 x suka :-) klau x suka main bola kita boleh geng heeeee

sukaxplo said...

JM
sebenarnya dulu pohcik adalah pemain profesional liga bawah 17 tahun tapi sejak umo masuk 20 pohcik dah tak minat dah bola kecuali bola boling

boleh la jadi geng kannn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...