Followers

10 August, 2014

Ahad:jalan jalan cari barang

Lagi 2 minggu majlis kenduri kahwin adik akan berlangsung. Hari ni, pergi beli barangan dan peralatan 'kering' di pasaraya cowbow Temerloh. Barangan seperti tisu, pinggan, cawan polistren, plastik2, sirap dan lain2 lagi. kalau beli kat pasaraya biasa harus mahal. semalam habis jugak dalam RM300++. rasanya semua barangan dah cukup. Cuma tunggu nak beli barangan 'basah' pulak pada minggu akhir minggu depan. 
setelah penat berjalan-jalan. kita soru pulok
Adam & Tokkie, nampak dek cucu lain harus jeles

6 comments:

Myra Jay said...

Memang kenduri kawen ni belanja besar, tapi ada yg tukang membeli susun atur semua kira oklah..

sukaxplo said...

MJ
aah.. kalau boleh taknak membazir tapi biasanya org sini banyak yg kita keluarkan barang..diorang akan habiskan apa yg ada. jadi kene ada sorang menguruskan barang tsbt..huhuh

Jari Manis said...

tokkie syg cucu lah tu..dah la tunggal nye ha..

ishh..mcm mana nk kawin nih..duit simpanan nan hado..barang kawin makin mahal...huhuh...ishh JM nih..nko tu calon nan hado dh berangan nak kawin heeee

sukaxplo said...

JM
cucu yg ni nakal sangat ..tu yg tokkie syg sangat kah kah kah

niatkan aje nak kawin kerna ALLAH insyALAH dipermudahkan segalanya..pasal RM tu pada kita, kalau sanggup & dua dua OK serendah rm100 pon boleh kawin..hihihi

Cikgu Norazimah said...

best tu best gak, tapi kalau hujung2 lebih kepada stress sbb bila tengok list, byk lagi rupanya barang takde ! hehe

sukaxplo said...

CN
tu la..bimbang jadi macam tu jugak..tapi ada check list...mana yg takde tambah, yg dah ada buat backup hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...