Followers

12 August, 2014

Bunga kantan naik harga II ?

Lanjutan dari entry yg lepas ramai yg bgtau mmg betul bunga kantan dah kurang n naik harga melampau di sekitar bandaraya n bandar di seluruh negara. Kalau makan laksa pon bungan kantan dah tak letak. Sebaliknya di pekan2 dan kawasan kampung bunga kantan masih lagi dgn harga murah.
Oleh itu hari Ahad lepas wife singgah rumah moyang Adam kutip bunga kantan dan anak2 benih tanaman lain utk ditanam di rumah sendiri.


updated
member baru beli kt pasaraya Kota Damasanra

18 comments:

Kausar Amin said...

Adoi mahalnya la. Kat isetan klcc yang RM1 seketul tu pun saya rasa dah mahal huuu

sukaxplo said...

kausar Amin
terima kasih datang blog hamba
waahh...kt KLCC pon ada jual bunga kantan hihihii..rasanya bermusim ajek...esok bulan 10 sok dah reda dah bunga kantan jadi sepertibiasa .disepak2 ajek..huhuhu

Eye_nee said...

As-Salam geng...
Akk ingat pun nak start tanam bunga kantan ni la...dari tanam bunga yg tak mendtgkan pekdahnya...susah benar nak dapat...2 kuntum 8.50..melampauuu tul tuuu...

sukaxplo said...

Eye_nee
betul tu akak...baik tanam bunga yg mendatangkan keuntungan hhiihi

saya pulak ingat nak buat projek tanam bunga kantan ni utk raya tahun depan hihihih

Jari Manis said...

kalau ada tanah dan kawasan better tanam sendiri lagi berbaloi..nanti leh buat jual ke kawan di opis..tapi utk JM bagi FREE je lah boleh? hikss

sukaxplo said...

JM
boleh ajek..tapi sila bawak pisau n datang ke rumah n sendiri potong yek hakhakhak

Diana Rashid said...

Ye ke mahal.saya beli kat pasar malam je..rm2 dapat 4.heheh..kalau kat pasaraya je kot yang mahal..Biasalah..pasaraya..kan??

mai has said...

melampau melampau...ni nak kene carik idea tanam sendiri ni.huhuh...

Myra Jay said...

tula dok dengar gak rungutan kata mahal..
takpe, kalsa tak letak bunga kantan pun tetap sedap ;D

sukaxplo said...

Diana Rashid
DR kat mana yek? rasanya ada juga yg murah..cuma yg kecoh kat sini macam kat kuantan, KL, penang ..huhuhu

sukaxplo said...

mai Has
betul tu..macam lada/cabai, kunyit ke pandan ke yg kecik2 tu senang tanam sendiri blkg rumah :)

sukaxplo said...

MJ
huhuhuh..sib baik ikan nak buat kuah laksa tak naik harga mencanak2 ..nanti pakai kuah ayaQ kosong jek hihihih

kakyon said...

mak ai! mahalnya.jom kita tanam kat belakang rumah..takyah beli lagi dah..

Cikgu Norazimah said...

mmg mahal yg melampau..CN kat kampung tanam jer..lg senang ;)

sukaxplo said...

CN
aah betul tu cikgu. kalau ada tanah lapang boleh la tanam apa yg patut. kat sekolah pon boleh buat projek tanam2 sayur camnih :)

norzilla isa said...

Assalamualaikum.. abah saya tanam bunga kantan ni dan tolak kat peniaga di pasar...peniaga bayar rm1.00 1 btg utk bunga kantan yg sedikit kembang dan 50sen 1 batang bunga kantan yg kuncup...

zilozz79 said...

Saya menjual BUNGA KANTAN MALAYSIA dari kebun saya sendiri secara pukal/borong kpd sesiapa yg berminat utk memborong atau beli utk kegunaan sendiri
Sesuai utk pekedai restoran, pemborong di pasar, pengilang makanan & katering
Harga murah dan kualiti bunga yg segar, cantik & besar
Boleh lawati website www[a]bungakantan[a]com
Lokasi di Hulu Langat, Cheras
Utk tanya lebih lanjut whatsapp/sms 0183879434/0122740022 fazil

zilozz79 said...

norzilla isa,
boleh sy tahu di mana ayah sis jual bunga kantan?terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...