Followers

13 August, 2014

Majlis perpisahan

INi kali ke 5 dalam tahun nih jamuan perpisahan dibuat. Sebelum ni sudah 4 org staff muda yg berhenti..kakitangan yg berhenti bukan disebabkan sudah pencen atau sakit  apa, cuma disebabkan kakitangan tersebut bekerja secara kontrak dah lama dijanjikan permanent tetapi tak dapat-dapat. maka kelima-limanya berhenti dan mencari kerja yg lain menjamin kehidupan mereka. moga mereka berjaya dan cemerlang di tempat baru kerana mereka sebenarnya adalah pekerja yang bagus dan berwawasan tetapi sayangnya mereka tidak dapat tempat di hati pengurusan..dengar2 ada lagi sorang nak berhenti selepas ini...huuhuhu

8 comments:

Jari Manis said...

seeloknya begitu kan...kalau permanet mesti dapat imbuhan compare to contact kan poHcik..semoga mereka success di luar sana

sukaxplo said...

JM
tu la..lagipon lelaki biasa lah , kalau umo cecah 26 mesti nak kawin n beli rumah. kalau kerja tak terjamin camner nak buat semua tuh. yg sayangnye mereka kluar bawak kemahiran yg tinggi dalam bidang it berserta pengalaman, bila ambil yg baru terpaksa train lagik makan masa n RM..yg tu kompeni tak nampak

kakyon said...

rezeki ada dimana mana.sayang masa mereka habis begitu saja..tapi sekurangnya mereka ada pengalaman ditempat kerja baru..

sukaxplo said...

Kakyon
betul tu kakyon...pengalaman yg susah dicari ganti :)

mai has said...

mungkin bukan rezeki dieorg di kompeni tu...Allah akan beri yang lebih baik inshaaAllah...:-)

sukaxplo said...

Mai Has
betul tu Mai..rezeki diorang bukan disini ..tapi sayang ngan bakat & pengetahuan diorang tuh hihihi

Cikgu Norazimah said...

wah ! KFC ! hehehe

sukaxplo said...

CN
KFC ngan PIZZA
itu jek yg boleh..dulu ada staff pompuan boleh la masak2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...