Followers

05 August, 2014

Sudah panjang

Rumput dah panjang. Last potong bulan may 2014. Sekali dgn bersih dan buang pokok liar menjalar rm100 utk tanah sekangkang baby kera nih.

Survey alat grass trimmer paling murah RM150 dijanakan oleh eletrik. Pemotong rumput yg pakai minyak pulak paling murah rm300. Ermmm....nanti diskas ngan wife nak yg mana satu ataupun upah aje kt bangla pwmotong rumput tuh. Huhuhu

8 comments:

Jari Manis said...

Lohhh ingatkan rambut yg dh panjang :-) mahal tu klau potong dan buang sekali rm100 mmg mahal klau Jm lah better beli mesin buat sendiri lg puas hati. Harap2 wife pohcik tu setuju ngan opinion Jm nih :-)

sukaxplo said...

JM
betul tuh..pohcik pon berfikran begitu . kalau RM100 setahun dah RM1200.00. pakai mesin boleh bertahun2 kann..boleh guna lama ye tok..hihihi

Thanx JM :P

~ Cik Azz ~ said...

Better beli sendiri.. Mungkin agak mahal tapi untuk kegunaan jangka masa yang panjang, pastinya ia berbaloi-baloi.. Silap haribulan, lepas tu boleh buat kerja part time pulak..

Kat rumah ni dulu upah orang.. Lama2 mak simen aje lama.. Cuma mesin rumput kat kakli lima jalanraya dan belakang rumah.. Itu abang yang buat..

Diana Rashid said...

mahal jugak ye upah nya..

sukaxplo said...

~Cik Azz~
terima kasih atas pendapat tuh..huhuhu..insyaALLAH esok g tengok mesin rumput yg berkenan :)

sukaxplo said...

Dian Rashid
tu la..teperanjat jugak. bukan besar mana pon ..ingat dalam RM50 ajek..maybe dan naik harga seiring perkembang semasa kot hihihi

Myra Jay said...

Cantiknya laman.. tenang menghijau je :D

sukaxplo said...

MJ
terima kasih...tapi tak terjaga, tuannya amat bizi konon²nyer,,,huhuhu

Selamat hari raya MJ...moh balik kpg minggu ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...