Followers

02 March, 2016

Jalan-jalan: Dataran Tanjung Emas, Muar

pada pagi Ahad, kami alas perut di gerai tepi jalan yang menghidangkan pelbagai makanan seperti nasi lemak, lontong, mee goreng serta pelbagai kuih muih seperti kebiasaan di warung-warung di pekan pekan di Malaysia, cuma pelik di sini apabila juadah satey dijadikan menu makanan pagi..

Setelah makan, kami menyusuri persisir sungai Muar tersebut dan sempat berhenti di Dataran Tanjung Emas. tiupan angin yang amat kuat dan persekitaran yang bersih menyebabkan kami menghabiskan masa selama sejam lebih di situ sahaja. Disamping melihat pelbagai gelagat pengunjung di sini, ada yang memancing ikan, berjogging, berdating dan macam macam lagi. untuk makluman, hari Ahad (28.2.2016) adalah hari cuti bagi negeri Johor. maka yang berada di sini kemungkinan orang luar johor seperti saya..hihihi 

kalau berjalan di sepanjang sungai tersebut kita akan samapi ke jeti Tanjung Emas di mana menurut seorang abang kat situ, kita boleh menaiki bot yang disediakan dan menyusuri sungai melihat keindahan sungai muar tersebut. kami tak dapat pergi disebabkan kesuntukan masa untuk check out hotel walaupun adam mendesak untuk kesana.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...