Followers

30 December, 2016

Elephant Treking Krabi

Kami diy aje untuk rasai pengalaman naik gajah ni.. Main redah jek lokasi yang ada perkhidmatan bersiar2 bersama gajah. Tanpa perlu pakai agen.. Kalau pakai agen kena bayar agen thb300 ke thb500 sebagai caj.. Pergi sendiri selamat duit... bayar caj untuk naik gajah ni aje. Apapun ini adalah pengalaman terbaik... Rasai sendiri..









29 December, 2016

Krabi Pantai Aonang

Kami buat keputusan ke Krabi, Pantai Aonang. Main redah jek. Walk in ke Hasna Palace dan dapat bilik untuk 2 malam. Senang menginap kat Hasna Palace sebab ada restoran. Tak perlu nak jalan jauh cari makanan.. Di sekitar pantai Aonang memang senang nak cari makanan halal.. Kiri kanan seberang jalan ada aje kedai makanan halal.

sijil halal 

yeayyy dah sampai

ada kolam renang lagi

Bilik twin... boleh request 1 lagi katil single untuk Adam

Malam tu kami meronda krabi dengan motor roda 3 ni.. Hala balik jalan kaki sampai ke Hasna Palace.

Ikan todak

Kesokkan pagi kami meronda cari breakfast di sekitar aonang.. Makanan sedap2 semuanya. walaupun potion kecik.. Harga boleh tahan, bila kira ikut currency RM... memang boleh nangis. Takperlah sesekali kan.

nasi beriani ayam... yum yum

ulaman

mi sepiring


baby cakoi sedap dan rangup

Redah Masuk Sempadan Thailand melalui Wang Kelian

Tanpa perancangan awal, atau last minute plan.. kami buat keputusan masuk sempadan dengan memandu kereta ikut Wang Kelian. Kali pertama drive, biasanya konvoi motor beramai2. Kali ni nekad hanya ber3 sahaja kami redah. Redah secara halal. Dokumen yang diperlukan di bawa siap sedia.



Sebaik tiba di sempadan, kami buat insurans kenderaan. Isi borang putih. Isi borang declaration kenderaan. Semua cepat dan senang sebab tak ramai yang masuk Thailand ikut Wang Kelian.

Beratur cop passport

Bila dah selesai semua urusan, jom kita meneroka ke mana nak di tuju..




1st time masuk Thailand... tu yang suka sangat



27 December, 2016

Jalan-jalan: langkawi bawak yang tersayang


23hbDec2016

Alhamdulillah
Perjalanan yg dirancang oleh mem
Untuk membawa famili tersayang
Berjaya.
Sebuah bas persiaran di cater
Bersama 7 famili
34 orang termasuk 2 baby
Dari pukul 8pm dari temerloh
Sampai perlis jam 5pagi
Jeti kuala perlis sesak
Ramai yg bercuti..
Menaiki feri jam 11am
1 jam lebih sampai
2 van 14seater sudah menunggu
Tiba di tempat penginapan
Mandi & solat
Lunch
Esok harinya
Selepas breadfast
Ke kilang minyak gamat
Banyak diborong
Kemudian
Ke cable car
Sesak disana
2jam baru dapat naik cable car

6jam dilokasi
Kemudian ke aquaria
5.30pm
1jam teroka
Mak abah dah 'tak daya'
Tunggu di tepi tangga
Huhuhu
Jam 7 sampai penginapan
Makan malam ikan bakar
Esok pagi
Berangkat pulang
Feri jam 10am
Sampai jeti perlis bas menanti
Terus jalan
Singgah di penang
Beli jeruk
Jam 2ptg
Layan tidur
Sampai rnr tapah
Solat&makan malam
Jam 1pagi
Sampai kampong Bangau
Alhamdulillah...




14 December, 2016

Adam sunat

14.12.2016
Adam berkhatan ramai-ramai
Di surau taman BS
Dapat no 4/25
Tapi giliran ke 2
Nangis...takut jarum
Hari ke-3 dah pakai seluar
Gara-gara tuntut janji
ke Toy'snR
lego
Alhamdulillah
ALLAH permudahkan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...